ua en ru

Кілька вантажівок з озброєними людьми з боями прорвалися з РФ в Україну в Луганській області

Кілька вантажівок з озброєними людьми 27 травня вночі з боями прорвалися з Росії в Україну в Луганській області.

Кілька вантажівок з озброєними людьми 27 травня вночі з боями прорвалися з Росії в Україну в Луганській області. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України.

Близько 3:30 прикордонники наряду відділу прикордонної служби "Бірюкове" Луганського загону помітили колону у складі кількох вантажівок, легкових автомобілів і мікроавтобусів, яка рухалася зі сторони Росії в бік державного кордону України. О 3:40 колона перетнула державний кордон, де її зустрів вогнем прикордонний наряд. Зав'язався бій.

Порушники, залишивши групу прикриття, частково прорвалися в Україну в напрямку Антрациту.

В результаті бойових дій прикордонникам вдалося пошкодити і захопити один мікроавтобус та два легкових автомобіля, а також важко поранити одного бойовика.

"Затримані автомобілі виявилися заповнені автоматами Калашникова, РПГ та вибухівкою", - наголошується у повідомленні.

Як вже повідомляла Держприкордонслужба, навпроти ділянки відповідальності відділу прикордонної служби "Дмитрівка" (Донецька область), на глибину до 10 км з російської сторони зосереджено до 40 КамАЗів з озброєними людьми, які перебувають у готовності перетнути державний кордон України.

"Ймовірно, частина цих автомобілів і перетнула державний кордон України на ділянці Луганського прикордонного загону", - наголошується у повідомленні.

Держприкордонслужба України поінформувала прикордонної служби ФСБ РФ щодо негайного вжиття заходів і припинення незаконного перетину кордону з боку Росії.