ua en ru

Непродумане витрачання державних коштів у ФРН не зменшується,- Союз платників податків

Масштаби безглуздого розтринькування державних грошей у Німеччині не стають менше. Про це свідчить оприлюднена напередодні щорічна доповідь Союзу платників податків, передає Deutsche Welle з посиланням на агентство DAPD. Представляючи доповідь, голова союзу Карл Хайнц Деке відзначив, що й цього разу через недбальство чиновників і недостатній контроль за витрачанням коштів розтринькано багатомільйонні суми. Союз платників податків знову звернувся до влади з закликом притягти до відповідальності всіх винних в ухваленні неправильних рішень.

У так званій "Чорній книзі" наведено 127 фактів легковажного поводження з грошима платників податків. Так, за маршрутом руху швидкісних потягів на ділянці Кельн - Франкфурт-на-Майні вздовж залізничних колій було споруджено звукозахисні стіни завдовжки 20 кілометрів. Як з'ясувалося згодом, потреби в них не було, проте на реалізацію хибного проекту вже було витрачено понад 45 мільйонів євро.

У Берліні під час реконструкції комплексу будівель Бундестагу на вулиці Вільгельмштрассе за 7,5 мільйона євро було споруджено підземний тунель, яким депутати й службовці можуть переходити з одного корпусу до іншого. На думку фахівців, будівництво в цьому місці перехідного містка було б набагато дешевшим, відзначає агентство dpa. Крім того, народні обранці напевно могли б, як і раніше, перетинати вулицю через звичайний перехід разом з пересічними громадянами, наголошено в доповіді.