ua en ru

Негода в Україні: загальна ситуація по країні

Негода в Україні: загальна ситуація по країні Фото: сніг у місті (Надія Ковтан/РБК-Україна)

У зв'язку з погодними умовами обмежено рух у деяких областях країни

В Україні негода у ніч на 28 лютого знеструмила майже 100 населених пунктів в 11 областях країни.

Укргідрометцентр попереджає про сильний вітер і снігопади в Одеській, Черкаській, Полтавській, Донецькій, Луганській, Харківській Дніпропетровській, Кіровоградській, Миколаївській та Запорізькій областях.

"1 березня вночі та ранком у північно-західній частині акваторії Чорного моря та на акваторії Азовського моря і в портах Маріуполь, Бердянськ пориви вітру 25-27 м/с", - йдеться у повідомленні.

Київ

У Києві в'їзд вантажного транспорту буде обмежений з 28 лютого по 1 березня.

"В'їзд вантажного транспорту в місто Київ буде обмежений у період: 28 лютого з 17:00 - 22:00 годин; 1 березня з 05:00 - 10:00 години", - повідомляє прес-служба Укравтодору.

Херсонська область

Через негоду, яка супроводжувалася сильним вітром і штормом, Арабатська стрілка (коса в Херсонській області) відрізана від сполучення з материковою частиною України.

Дорога Генічеськ-Стрілкове виявилася затопленою, місцями рівень води досяг 1 метра. Транспортне сполучення з населеними пунктами Арабатської стрілки припинено.

Одеська область

З 18:00 28 лютого обмежено рух великогабаритних транспортних засобів по автомобільним дорогам загального користування державного значення.

В результаті несприятливих погодних умов на трасі Одеса-Рені перекинулася фура.

Автодорогу М-28 Одеса-Южний очищують від снігу.

Через негоду у 426 освітніх закладах області призупинено навчання. Йдеться про заклади освіти 12 районів, трьох міст та п'яти об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) регіону станом на середу, 28 лютого.

В ОДА також зазначили, що у шести населених пунктах Одеської області, де тимчасово було відключено електропостачання через негоду, воно було відновлено станом на 18:00 27 лютого.

Миколаївська область

У зв'язку з погіршенням погодних умов 28 лютого з 20:00 на всіх трасах області заборонений в'їзд і виїзд вантажного та великогабаритного транспорту. Про це йдеться в повідомленні поліції області.

"Такі погодні умови можуть призвести до порушення та припинення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць, що становитиме 3 (червоний) рівень загрози порушення руху автотранспорту, роботи електричних мереж, комунального господарства, будівельної та морської галузі", - попереджає Миколаївський обласний центр з гідрометеорології.

Запорізька область

Діє обмеження руху для великовагових та маршрутних транспортних засобів з 18:30 28 лютого на двох ділянках доріг загального користування державного значення.

Через погіршення погодних умов у Запоріжжі з 1 по 3 березня закривають школи.

"Низька температура, ожеледь, сильний вітер, все ще нестабільна ситуація з грипом - все це фактори, які пов'язані з безпекою дітей. Ризикувати їхнім здоров'ям не маємо права", - зазначив міський голова Володимир Буряк.

Принял решение об отмене занятий в школах с 1 по 3 марта. Долго взвешивал все «за» и «против». Перевесило желание обезо...

Опубліковано Владимир Буряк. Официальная страница городского головы Запорожья 28 лютого 2018 р.