ua en ru

З неплатників аліментів за 9 місяців стягнули 3,2 млрд гривень боргів, - Мін'юст

З неплатників аліментів за 9 місяців стягнули 3,2 млрд гривень боргів, - Мін'юст Фото: Павло Петренко (minjust.gov.ua)

За 2017 рік було стягнуто 2,4 млрд гривень боргів з неплатників аліментів

Міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що з неплатників аліментів за 9 місяців цього року стягнули 3,2 млрд гривень боргів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Мін'юсту.

"За 9 місяців цього року державними виконавцями Мін'юсту стягнуто 3,2 млрд гривень аліментів. Для порівняння: за весь минулий рік було стягнуто 2,4 млрд гривень", - зазначив Петренко.

Крім того, Петренко додав, що наразі винесено понад 10 тис. постанов про накладення на боржника штрафу у розмірі 20% на заборгованість по аліментах від 1 до 2 років, понад 7,6 тис. постанов про штраф у розмірі 30% по провадженнях, де заборгованість складає від 2 до 3 років, та понад 21,5 тис. постанов про накладення штрафу у розмірі 50% за заборгованість понад 3 роки.

"Ще не по всіх провадженнях, де є заборгованість, виконавцями винесені відповідні постанови про накладення штрафу, адже це потребує часу. Ми щотижня відстежуємо кількість винесених постанов і їх кількість постійно зростає", - додав він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за несплату аліментів до суспільних робіт вже притягнули майже 1,5 тис боржників.

Також повідомлялося, що в Україні розміри аліментів підвищено до прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.