ua en ru

Розміри аліментів в Україні підвищено до прожиткового мінімуму

Розміри аліментів в Україні підвищено до прожиткового мінімуму Фото: Павло Петренко (kmu.gov.ua)

Аліменти на дитину до 6 років становлять 1 559 гривень, до 18 років - 1 944 гривень

В Україні розміри аліментів підвищено до прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Про це на засіданні уряду повідомив міністр юстиції України Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Петренка, на сьогодні збільшено мінімальний розмір аліментів до прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Зазначимо, з 1 липня для дітей віком до 6 років прожитковий мінімум становить 1 559 гривень, для дітей від 6 до 18 років - 1 944 гривень.

Крім того, посилено відповідальність за перешкоди в спілкуванні з дитиною; введено необхідність подавати довідку про відсутність заборгованості понад 6 місяців для претендентів на держпосади; скорочено термін, після якого вводяться обмеження для боржників.

Петренко також зазначив, що також набув чинності другий пакет новацій, яким запроваджено преференції для батьків. Також законодавчо зрівняли в правах з виховання та можливості виїзду за кордон з дитиною обох батьків, які сумлінно виконують свої обов'язки.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна писало, що на сьогодні з неплатників аліментів стягнули за півроку понад 2,7 млрд гривень боргів.

Відзначимо, напередодні вступив у силу закон про зміну порядку вивезення дітей за кордон.