ua en ru

Необгрунтований фіскальний тиск ускладнює умови ведення бізнесу, - УКБС.

Асоціація "Український Кредитно-Банківський Союз" вважає недоцільним прийняття проекту Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань оподаткування", рег. № 5513 від 13 січня 2010 р., оскільки це призведе до необгрунтованого посилення фіскального тиску на платників податків і погіршить її інвестиційну привабливість. Про це йдеться у зверненні до Комітету ВР з питань податкової та митної політики, повідомляє прес-служба асоціації.

Експерти УКБС відзначають, що нормами п. 6.1 та п. 22.3 проекту Закону пропонується позбавити платника податків можливості включення суми від'ємного значення об'єкта оподаткування, яка вважалася за станом на 1 січня 2009 р. і не була погашена протягом 2009 р., до складу валових витрат платника податків наступного податкового періоду. І вважають зазначене регулювання абсолютно невиправданим.

"Наявність у проекті Закону положень щодо: здійснення авансових платежів по сплаті податку в розмірі 1/12 від прибутку минулого року та невключення до валових витрат поточного року від'ємного значення станом на 01.01.2009, що не погашено протягом 2009 р., може негативно вплинути й на фінансовий стан платника податку та умови ведення бізнесу, - наголошує Генеральний директор Асоціації "Український Кредитно-Банківський Союз" Галина Оліфер.

Таким чином, негативний вплив фінансово-економічної кризи на господарську діяльність платників податків посилиться вдвічі, оскільки проектом Закону забороняється облік від'ємного значення об'єкта оподаткування за результатами діяльності суб'єкта господарювання до 1 січня 2009 р.