ua en ru

Необхідно повернутися до колишньої системи дотування виробників молока та м’яса, - Костянтин Бондарєв

В Україні необхідно повернутися до колишньої системи дотування приватних домогосподарств - виробників м`яса та молока, коли дотація виплачувалась на одиницю зданої на переробку сировини. Таку заяву звробив народний депутат від БЮТ, член парламентського Комітету з питань фінансової, банківської діяльності, податкової і митної політики Костянтин Бондарєв.
Зокрема, він підтримав законопроект народного депутата Катерини Ващук №9345, яким пропонується повернути порядок дотування виробників молока, який існував до 31 грудня 2010 р.
«Система, введена 1 січня цього року, - це перехід на ручне управління з тим, щоб збагачувати бізнес, наближений до влади. Тут немає нічого, окрім корупції», - сказав Бондарєв.
Він вважає, що введена у 2011 р. система державного дотування виробників молока за рахунок акумуляції ПДВ від переробників у спеціальному фонді державного бюджету стимулює модернізацію виключно підприємств, які належать людям, котрі перебувають при владі. Депутат зазначив, що за теперішньої системи саме ті, хто є владою, можуть скеровувати кошти, закумульовані в спеціальному фонді державного бюджету за рахунок ПДВ переробників, на модернізацію своїх же виробництв. «Гроші накопичуватимуться в одних руках. Але ситуація в цілому в агропромисловому комплексі від цього не покращиться», - підкреслив депутат.
Також він сказав, що повернення до колишнього механізму за відсутності системних реформ може стати просто «латанням дірок», пояснивши, що поголів'я великої рогатої худоби в Україні постійно скорочується, а порядок, запропонований Катериною Ващук, підтримає в основному, приватні домогосподарства - виробники молока.