ua en ru

Німецькомовні країни домовилися спільно вирішувати кризу в Україні

Німецькомовні країни домовилися спільно вирішувати кризу в Україні Фото: глави ВЗС німецькомовних країн

Країни мають єдину позицію щодо України

Керівники Міністерств закордонних справ Австрії, Німеччини, Ліхтенштейну і Швейцарії домовилися про посилення співпраці у межах ОБСЄ і висловили намір спільно шукати шляхи вирішення української кризи. Про це повідомляє видання DW з посиланням на "міністерську декларацію", яку підписали глави дипломатичних відомств чотирьох німецькомовних країн Себастьян Курц, Франк-Вальтер Штайнмаєр, Аурелія Фрік і Дідьє Буркгальтер за результатами зустрічі в швейцарському місті Невшатель (Ноєнбург) у неділю, 16 серпня.

Як зазначається, німецькомовні країни мають намір "докласти спільних зусиль для вирішення кризи в Україні".

Повідомляється, що на офіційному порталі Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії, документ спрямований на зміцнення співпраці країн у межах ОБСЄ і містить чотири основні пункти. Крім заяви про єдину позицію щодо України, німецькомовні держави закликали "посилити дієздатність ОБСЄ", брати участь у дискусії щодо загальноєвропейської безпеки і, нарешті, розвивати економічні зв'язки на просторах ОБСЄ.

Міністри також заявили про "політичну підтримку спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні". У міністерській декларації також наголошується, що "сприяння безпеці і миру в Європі та світі є пріоритетами швейцарської зовнішньої політики".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у ДНР заявляють, що "були у кроці від відновлення повноцінних військових дій".