ua en ru

Німецький спортивний рітейлер має намір закрити 160 магазинів в РФ через санкції

Німецький спортивний рітейлер має намір закрити 160 магазинів в РФ через санкції Фото: санкції щодо РФ (колаж РБК-Україна)

Adidas планує закрити 160 магазинів до кінця року

Німецький спортивний рітейлер Adidas має намір закрити 160 магазинів в Російській Федерації (РФ) через санкції. Про це заявила виконавчий директор Adidas Каспер Рорстед і фінансовий директор компанії Харм Ольмайер під час телеконференції з інвесторами за підсумками першого півріччя 2017 року, пишуть російські ЗМІ.

"Ми очікуємо, що російський ринок продовжить скорочуватися після чотирьох років санкцій і залежно від ціни на нафту. Ми вже закрили понад 100 магазинів та закриємо ще 50 до кінця року. За рік доведеться закрити до 160 магазинів, так як Росія залишається єдиним регіоном присутності Adidas зі знижувальною виручкою", - заявив Ольмайер.

В Adidas відзначили, що закриття магазинів обумовлено оптимізацією портфеля, а не виходом з ринку або значним скороченням частки бізнесу. У 2017 році, зокрема, планується відкрити понад 20 нових і поліпшити 90 існуючих рентабельних магазинів. При цьому скорочення персоналу в головному офісі в РФ не планується.

Так, за підсумками першого півріччя 2017 року виручка групи в Росії і СНД зросла на 10%, до 341 млн євро, йдеться в звіті компанії. При цьому без урахування валютних коливань вона скоротилася на 10%. Валовий прибуток Adidas в РФ зріс на 22%, до 220 млн євро.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні діє заборона на ввезення продуктів харчування і побутової хімії, вироблених в РФ, який за фактом діють лише на папері.

Наголошується, що українські торгові мережі пропонують широкий асортимент продукції з Росії - від дитячого харчування до косметичних засобів. Бізнес навчився обходити торгові обмеження, а контролюючі органи - заробляти на цих схемах.