ua en ru

Німецький політолог заявляє про можливу депортацію з України 200 іноземців

Німецький політолог, член експертної ради комітета ВР з питань євроінтеграції доцент кафедри політології Національного університету "Києво-Могилянська академія" Андреас Умланд заявляє, що питання про депортацію 200 іноземців, у тому числі - його, вже вирішено. Про це він написав у своєму Facebook, посилаючись на власне джерело.

"До побачення, Україно? Я тільки що отримав неофіційну інформацію (або дезінформацію), що питання моєї депортації з України - також, як і депортацію 200 інших іноземців - вже вирішено. Я ще не отримав офіційного повідомлення. Можливо, вона не відповідає дійсності, але і джерело серйозне", - написав він.

Умланд припускає, що це пов'язане із запитом народного депутата від ПР Олега Царьова.

"Якщо це правда,то це непорозуміння: Мовляв, я залучений в політичну діяльність, в яку я не залучений. Я зустрічаюся з українськими політиками з різних таборів, наприклад, в якості офіційного члена науково-експертної ради комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції. Однак, я активно не допомагаю якій-небудь політичній группі. Як політолог, я роблю політичні коментарі, які публікуються, серед інших країн і в Україні. Однак, коли я перебуваю за межами України, я також публікуюся в Україні. Для порівняння: у мене є куди більш критичні коментарі щодо російського, ніж українського керівництва. Але Росія два місяці тому видала мені в'їзну візу без будь-яких проблем", - додав Умланд.

Нагадаємо, на початку грудня Царьов звернувся до МЗС та СБУ з проханням розглянути питання про заборону в'їзду в Украну для групи осіб, які можуть сприяти розгортанню антиурядових демонстрацій.