ua en ru

Німецький партнер "Північного потоку-2" може вийти з проекту у разі американських санкцій

Німецький партнер "Північного потоку-2" може вийти з проекту у разі американських санкцій Фото: німецький концерн Uniper (uniper.energy)

Санкції США означали б виключення компанії з платіжних операцій та неможливість використання американських доларів у торговельних операціях

Німецький енергетичний концерн Uniper може вийти з проекту будівництва газопроводу "Північний потік-2", якщо Сполучені Штати введуть санкції. Про це заявив фінансовий директор компанії Крістофер Делбрюк, повідомляє PRIME.

"Uniper не може ризикувати, оскільки санкції США означали б виключення компанії з платіжних операцій та неможливість використання американських доларів у торговельних операціях, що є неприйнятним. Тим не менш, компанія сподівається, що всі будуть залишатися розумними в нинішній ситуації" - сказав Делбрюк.

Додамо, що 18 серпня американське видання повідомляло, що у Сполучених Штатах Америки протягом кількох тижнів будуть готові санкції проти завершення будівництва російського трубопроводу "Північний потік-2"

Нагадаємо, що глава МЗС Латвії заявив про загрозу "Північного потоку-2" для трансатлантичних відносин.

Також у Держдепі США назвали "Північний потік-2" кампанією Росії проти західної Європи. Радник з питань європейської енергетичної безпеки Державного департаменту США Бенджамін Шмітт заявив, що в Європі сформувалась опозиція будівництву "Північного потоку-2", адже проект може розділити країни ЄС та зробити їх залежними.