ua en ru

Глава МЗС Латвії заявив про загрозу "Північного потоку-2" для трансатлантичних відносин

Глава МЗС Латвії заявив про загрозу "Північного потоку-2" для трансатлантичних відносин Фото: Едгар Ринкевич (facebook.com/edgars rinkevics)

Латвія, Литва та Естонія вже заявляли, що вважають "Північний потік-2" політичним проектом

Глава МЗС Латвії Едгар Ринкевич вважає, що проект "Північний потік-2" може стати каменем спотикання у трансатлантичних відносинах. Про це йдеться у повідомленні на сайті МЗС Латвії.

Як зазначається, на зустрічі у місті Ставангер міністр закордонних справ Латвії заявив, що проект "Північний потік-2" загрожує збільшенням залежності від одного домінуючого постачальника та шляхів доставки енергоресурсу, що суперечить принципам Енергетичного союзу.

"Енергетика - це питання не лише європейської безпеки, а й трансатлантичних відносин. "Північний потік-2" може стати одним з каменів спотикання для трансатлантичних відносин" - йдеться у повідомленні.

Відзначимо, що Латвія, Литва та Естонія вже заявляли, що вважають "Північний потік-2" політичним проектом, яким Росія прагне збільшити залежність Європи від її газу і знизити роль України як транзитної країни.

Також нагадаємо, що у Держдепі США назвали "Північний потік-2" кампанією Росії проти західної Європи.

Додамо, що раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявляла, що будівництво і подальше введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік-2" не збільшить залежність Німеччини від Російської Федерації.

В свою чергу, глава МЗС Великої Британії Джеремі Хант закликав Європейський союз приєднатися до нових санкцій Сполучених Штатів проти Росії, а також заблокувати проект "Північний потік 2", який "підриває енергетичну політику ЄС".