ua en ru

Німецький концерн HeidelbergCement зупинив виробництво на Донбасі

Німецький концерн HeidelbergCement зупинив виробництво на Донбасі Джерело фото:EPA
Через напружену ситуації на сході України німецький виробник будматеріалів HeidelbergCement зупинив виробництво на своєму підприємстві поблизу Донецька, розташованому на території підконтрольній сепаратистам.

Через напружену ситуації на сході України німецький виробник будматеріалів HeidelbergCement зупинив виробництво на своєму підприємстві поблизу Донецька, розташованому на території підконтрольній сепаратистам. Про це повідомляє німецька газета Mannheimer Morgen, передає Deutsche Welle.

За словами представника концерну, бойовики хотіли нав'язати компанії своє бачення, як потрібно вести бізнес.

"На це ми ніколи не погодимося і відкидаємо будь-які переговори з сепаратистами", - зазначили в концерні.

Глава концерну Бернд Шайфеле ще раніше був стурбований ситуацією в Україні. Оскільки, за його словами, через ескалацію конфлікту ускладнилося надання кредитів, а також зросли відсотки за ним. У цьому році продажі компанії в Україні скоротилися на 30%.

У зв'язку із зупинкою виробництва, 500 працівників заводу, які зараз зайняті лише роботами з прибирання, знаходяться під загрозою звільнення.

Потужність заводу HeidelbergCement поблизу Донецька становить 2 млн тонн цементу в рік. В цілому в Україні концерн має три цементних заводу, обіг яких - близько 150 млн євро. Це складає лише 1% від загального обороту концерну.

Нагадаємо, збитки ПАТ "Укргазвидобування" через зупинку потужностей склали 3 млн грн.