ua en ru

Німецький автовиробник Volkswagen найняв топ-менеджера з GM Х.Деманта

Німецький автовиробник Volkswagen (VW) найняв колишнього главу підрозділу американського автомобілебудівного концерну General Motors (GM) в Німеччині Adam Opel GMBH і нині віце-президента GM з питань охорони права на інтелектуальну власність Ханса Деманта. Відтепер Х.Демант керуватиме міжнародними проектами в VW і вступить на посаду з жовтня 2010 р., передає Associated Press.
Як повідомили представники німецького автоконцерну, 59-річний Х.Демант "координуватиме міжнародні проекти компанії", відмовившись уточнити додаткові деталі.
Х.Демант виконував обов'язки головного виконавчого директора в Opel з 2004 р. по 2010 р., після чого його на цій посаді змінив британець Нік Рейлі, що раніше обіймав посаду голови європейського відділення GM. Х.Демант працював в Opel з 1972 р. і займався виробничою лінією компанії.
Volkswagen Group є одним з найбільших світових автовиробників. Компанія випускає автомобілі під брендами Volkswagen, Audi, Seat, Skoda. Чистий прибуток компанії (доступна для розподілу серед акціонерів) в I півріччі 2010 р. виріс в три рази - до 1,67 млрд євро порівняно з 547 млн євро, отриманими за аналогічний період роком раніше.