ua en ru

Німецький автоконцерн BMW постачатиме Toyota дизельні двигуни

Автовиробники BMW і Toyota мають намір розвивати співробітництво. Згідно з угодою про наміри, підписаною у четвер, 1 грудня, в Токіо, німецький концерн буде поставляти японському партнеру дизельні двигуни. Крім того, заплановано почати співпрацю в області розробок. Для мюнхенського підприємства це перший досвід кооперації з японським виробником, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на агентство dpa.
Постачати дизельні двигуни об'ємом 1,6 і 2,0 літра планується починаючи з 2014 року європейській "дочці" Toyota, повідомляє Reuters. За оцінками аналітика швейцарського інвестиційного банку Credit Suisse Арндта Еллінгхорста, мова може йти про поставки 60-100 тис. агрегатів на рік на суму 400-600 млн євро. Співпраця в галузі фундаментальних досліджень торкнеться в першу чергу розробки літій-іонних акумуляторів. Розглядаються й інші напрямки партнерства.
"Ми розглядаємо наше партнерство як важливий крок вперед", - сказав член ради директорів BMW, відповідальний за сферу продажів Іан Робертсон на прес-конференції в рамках автосалону, що проходить в японській столиці. За його словами, тенденція до співпраці конкурентів у даний час постійно посилюється.

BMW