ua en ru

Німецькі винищувачі підняли на перехоплення цивільного літака

Німецькі винищувачі підняли на перехоплення цивільного літака Фото: німецьких винищувачів підняли на перехоплення літака індійської авіакомпанії Jet Airways

Увійшовши у повітряний простір Німеччини, літак не вийшов на зв'язок з диспетчерами

Німецьких винищувачів підняли на перехоплення літака індійської авіакомпанії Jet Airways, який прямував рейсом 9W-118 з Мумбаї до Лондона, передає Times of India.

Повідомляється, що увійшовши у повітряний простір Німеччини, літак не вийшов на зв'язок з диспетчерами. Після терактів 9 вересня 2001 року в США кількома країнами був вироблений ряд правил для подібних ситуацій.

Так, винищувач посилають на перехоплення цивільного літака, коли той входить в повітряний простір країни без попередньо узгодженого плану польоту, коли відхиляється від запланованого маршруту без дозволу управління повітряним рухом або, як у випадку з Jet Airways, коли пілоти не виходять на зв'язок.

Повідомляється, що винищувачі підлетіли до літака, коли він був за 37 км на північ від Кельна, і супроводжували його 10 хвилин. Незабаром пілоти повітряного судна змогли встановити контакт з диспетчерами на екстреній частоті 121,5 МГц.

Зазначено, що авіаційна адміністрація Індії та керівництво компанії почали розслідування події.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на житловий квартал у місті Бейон штату Нью-Джерсі в США впав невеликий літак, в результаті чого постраждав пілот.