ua en ru

Німецькі політики підготували ряд заходів проти поширення "чорних заробітків"

У зв'язку зі скасуванням обмеження на трудову міграцію з Угорщини, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини, Словенії, Чехії та Естонії, яке набуло чинності у ФРН 1 травня 2011 р. німецькі політики підготували низку заходів, які спрямовані проти поширення "чорних заробітків" і зниження загального рівня зарплат, передає Deusche Welle.

"Ми будемо частіше проводити перевірки будівельного сектора, сфери прибирання приміщень, гастрономічної галузі та сфері догляду за літніми і хворими", - запевнила міністр з питань праці та соціального забезпечення ФРН Урсула фон дер Ляєн в інтерв'ю газеті Bild am Sonntag.
Міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле зазначив, що органи, які контролюють нелегальне працевлаштування, в найближчі роки розширять свій штат на 350 нових співробітників, повідомляє агентство dpa. Крім того, В.Шойбле закликав ввести мінімальні фіксовані зарплати в тих сферах, в яких вони ще не були введені.
Міністр з питань праці У.Ляєн ще раз запевнила, що в Німеччині не буде "припливу мігрантів за рахунок соціальної системи". "У більшості випадків трудові мігранти - це молоді, освічені і мобільні фахівці", - заявила вона.