ua en ru

Німецькі компанії вдвічі збільшили інвестиції в економіку Росії

Німецькі компанії вдвічі збільшили інвестиції в економіку Росії Фото: німці стали більше інвестувати в РФ

Основною причиною збільшення обсягів інвестицій є значне падіння курсу російського рубля

У 2016 році німецькі компанії значно наростили свої прямі інвестиції в економіку Росії. Згідно з даними Німецького федерального банку, у першій половині 2016 року компанії ФРН інвестували в російську економіку 1,73 мільярда євро - майже стільки ж, скільки було інвестовано протягом усього минулого року (1,78 мільярда), передає DW.

Як пояснив голова німецько-російської зовнішньоторговельної палати Маттіас Шепп, основною причиною збільшення обсягів інвестицій є значне - більш ніж на 50% - падіння курсу російського рубля по відношенню до євро.

"Якби різко не збільшились політичні ризики через кризи в Україні та Сирії, цифри могли би бути ще вищими", - зазначив Шепп.

За його словами, російський уряд намагається усіляко заохотити іноземні інвестиції, зокрема за допомогою спеціальних інвестиційних договорів, які дають іноземним компаніям рівний доступ до державних тендерів. З іншого боку, російський уряд ставить перед іноземними компаніями вимогу, щоб значна частина їхнього виробництва зосереджувалася в Росії.

Нагадаємо, днями Кабінет міністрів України створив Офіс із залучення та підтримки інвестицій.