ua en ru

Німецька прокуратура висунула звинувачення в корупції ще одному топ-менеджеру Siemens

Німецька прокуратура напередодні висунула звинувачення колишньому члену правління концерну Siemens AG, передає РБК з посиланням на Associated Press. Топ-менеджер, ім'я якого не називається, давав аргентинським чиновникам значні хабарі за вигідні контракти, говориться в матеріалах справи. За даними прокурорів, йдеться про суму близько 20 млн дол., які виплачувалися чиновникам через фіктивні компанії.

Німецький промисловий концерн вже довгий час знаходиться в центрі корупційного скандалу. Співробітники Siemens підозрюються в причетності до створення таємних фондів для підкупу лідерів профспілок, а також в дачі хабарів при розміщенні великих замовлень, у тому числі в Росії, де концерн представлений цілим рядом дочірніх підприємств. Окружний суд Мюнхена наклав на Siemens штраф на суму 201 млн євро в одній з серії справ про хабарі для отримання контрактів. Корупційний скандал навколо Siemens привів в 2007 р. до "добровільно-примусової відставку глави компанії Клауса Клайнфельда і призначення новим керівником концерну Петера Лешера.

У вересні 2009 р. керівництво Siemens AG зажадало від колишніх членів правління відшкодування шкоди, завданої ними компанії в ході багаторічних корупційних правопорушень.