ua en ru

Німецька компанія ECHI за результатами техаудиту рекомендувала "Київенерго" замінити 60% трубопроводів

Німецька компанія ECHI (Energieconsulting Heidelberg International) виконала технічний аудит столичних теплових мереж на замовлення ПАТ "Київенерго". Про це повідомляє прес-служба "Київенерго". Експерти рекомендували замінити близько 60% трубопроводів з поступовою відмовою від центральних теплових пунктів (ЦТП) і встановленням індивідуальних (ІТП). При цьому будинки повинні бути обладнані приладами обліку тепла.

На думку експертів, експлуатація теплового господарства Києва без суттєвих змін призведе до погіршення послуг, що надаються споживачам, і збільшення втрат тепла.

Орієнтовні витрати на реалізацію проекту - 10,1 млрд грн. "Результатом цих капіталовкладень стане покращення надійності теплопостачання міста та економічний ефект і для компанії, і для споживачів", - зазначається в повідомленні прес-служби.

"Висновок незалежних експертів підтверджує єдиний правильний шлях розвитку міської системи теплопостачання - інвестувати в її модернізацію. Це мільярди гривень, які без навантаження на міський бюджет можна залучити тільки в рамках державно-приватного партнерства. Втрата часу в даному випадку призведе до незворотних процесів руйнування системи теплопостачання Києва, загрози безпеці киян, зростання витрат на постачання тепла і втрати його якості", - вважає генеральний директор ПАТ "Київенерго" Олександр Фоменко.

Нагадаємо, у 2011 році ПАТ "Київенерго" і ECHI домовилися про проведення технічного аудиту тепломереж Києва. Мета аудиту - визначити інвестиційні пріоритети модернізації теплосистеми столиці.

Також 21 березня повідомлялося, що "Київенерго" з 20 березня почало припиняти електропостачання низки боржників, які отримали попередження згідно з чинним законодавством, але не погасили заборгованість за спожиту електроенергію. Станом на 1 березня 2012 р., загальна сума боргу споживачів-юридичних осіб перед "Київенерго" становить 1,225 млрд грн.