ua en ru

"Київенерго" з 20 березня почало відключати підприємства від електропостачання через борги

ПАО "Київенерго" з 20 березня почало припиняти електропостачання низки боржників, які отримали попередження згідно з чинним законодавством, але не погасили заборгованість за спожиту електроенергію. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

"Законодавство забороняє постачати електроенергію безкоштовно. Ми попередили всіх боржників про можливі наслідки в разі несплати боргу до певної дати. Відсьогодні ми розпочали відключення тих боржників, хто не вжив жодних заходів для вирішення питання заборгованості", - повідомив вчора директор СВП "Енергозбут" ПАТ "Київенерго" Олексій Савенков.

Нагадаємо, станом на 1 березня 2012 р., загальна сума боргу споживачів-юридичних осіб перед "Київенерго" становить 1,225 млрд грн.

ПАТ "Київенерго" генерує та постачає теплову і електричну енергію у Києві, входить до складу ДТЕК. ДТЕК - найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ).

До вугільного сегменту ДТЕК входять ПАТ "ДТЕК Павлоградвугілля" (об'єднує 10 шахт), ТОВ "ДТЕК Добропіллявугілля" (5 шахт), ПАТ "ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу", ТОВ "ДТЕК Ровенькиантрацит" (6 шахт і 3 збагачувальні фабрики), ТОВ "ДТЕК Свердловантрацит" (5 шахт і 3 збагачувальні фабрики), а також п'ять збагачувальних фабрик. Сегмент генерації представлений ТОВ "Східенерго" і ПАТ "Західенерго", а також асоційованою компанією ПАТ "Дніпроенерго", де ДТЕК належать 47,55% акцій.