ua en ru

Не можна порівнювати дії Росії в Алеппо і США в Мосулі, - Держдеп

Не можна порівнювати дії Росії в Алеппо і США в Мосулі, - Держдеп Фото: представник Держдепартаменту США Джон Кірбі

В Іраку антитерористична коаліції діє в рамках міжнародного права

Не можна порівнювати антитерористичну операцію проти "Ісламської держави" в Мосулі на чолі США і дії Російської Федерації в сирійському Алеппо проти "Джебхат ан-Нусри". Про це заявив представник Державного департаменту США Джон Кірбі, передають "РИА Новости".

Кірбі стверджує, що порівнювання Мосула з Алеппо "є образливим" щодо США, так як у Іраку антитерористична коаліції діє в рамках міжнародного права.

"Так, "Ан-Нусра" - терористичне угрупування, відповідно ООН. Вона ніколи не була частиною домовленостей про припинення вогню. Але це радикально по-іншому, я чув коментар (міністра закордонних справ РФ Сергія, - ред.) Лаврова. Все зовсім по-іншому тому, що ми переймаємося долею цивільного населення, намагаємося його захистити і, в першу чергу, боремося з ІД. Навпаки, в Алеппо основні втрати несуть опозиція та громадяни", - підкреслив Кірбі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Російської Федерації Володимир Путін готується завдати удару по сирійському Алеппо під час президентських виборів в США.