ua en ru

Деякі країни Європи відкривають повітряний простір.

Декілька європейських країн відкрили частину аеропортів, раніше закритих через виверження вулкану за 200 км на схід від ісландської столиці Рейк'явіка. Так, тимчасово відновив роботу аеропорт Франкфурта. Раніше тимчасово діяли берлінські Тегель та Шенефельд і ще чотири аеропорти Німеччини. Вони відновили роботу для відправлення деяких рейсів на схід і північ країни і знову були закриті від 21:00 до 23:00 за київським часом.

Про повне відкриття повітряного простору оголосила влада Іспанії - відновлено роботу всіх 17 аеропортів на півночі та північному сході країни, передає Associated Press. Почалися рейси з трьох аеропортів на півдні Франції (у Ніцці, Бордо й Марселі) і з шести на південному заході країни.

У Норвегії повітряний простір відкрито на північ від Бергена; найближчим часом мають відновити роботу аеропорти на півдні країни, зокрема в Осло. Частково відкрито повітряний простір у Болгарії та Польщі.

Водночас в Австрії, Великобританії, Данії, Угорщині, Ірландії, Швейцарії, Чехії заборону на польоти продовжено до 19 квітня.

Нагадаємо, авіасполучення над більшістю країн Європи блоковано після виверження вулкана Ейяф'ятлайокудль в Ісландії. Воно почалося вночі з 13 на 14 квітня 2010 р.; внаслідок нього в атмосфері утворилася гігантська хмара попелу та пилу. З зони лиха було евакуйовано близько 800 осіб.