ua en ru

Пасажирський літак повернувся в аеропорт "Жуляни" через нестачу повітря в салоні

Пасажирський літак повернувся в аеропорт "Жуляни" через нестачу повітря в салоні Фото: аеропорт "Київ" (Жуляни)

В аеропорту "Київ" пасажири близько п'яти годин чекали, поки літак підготують до польоту

Сьогодні, 30 травня, в аеропорту "Київ" (Жуляни) літак з маршрутом Київ-Анталія був змушений повернутися незабаром після вильоту через несправність. Про це повідомляє ТСН.

"В аеропорту "Київ" пасажирів рейсу Київ-Анталія авіакомпанії "Anda Air" намагаються посадити і відправити в політ на несправному літаку, причому літак, піднявшись у повітря через 20 хвилин польоту повернувся в аеропорт через розгерметизацію салону. На борту під час зльоту і посадки літака пасажирам (дорослим і дітям) стало погано, не вистачало повітря", - сказала пасажирка літака Аліна Ільницька.

У свою чергу, представник авіакомпанії "Anda Air" Сергій Фоменко сказав, що це звичайна ситуація.

"Після посадки поміняли там блок, перевірили все інше, і через годину він був уже готовий, але процедурно ми не можемо швидше, тому що купа актів пишеться і всього іншого, і ми повинні всі речі перевірити. Пасажири вже зараз на цьому ж літаку полетять, оголошена посадка", - сказав представник авіакомпанії.

У результаті пасажири змогли вилетіти через п'ять годин.

"Одна з систем кондиціонування при зльоті показувала сигнал про те, що не герметизується кабіна... Затримка була десь близько п'яти годин. Був замінений блок у системі кондиціонування і літак зараз злітає. Вже була закінчена посадка. Ну це така звичайна ситуація, я не можу сказати, що це щось екстраординарне, це технічні неполадки, тому що це залізо", - зазначив представник аеропорту.

Нагадаємо, 26 травня в Чернігові на житловий будинок впав легкомоторний літак. Пілот літака загинув.