ua en ru

Нафтові компанії навколо Форт Мак-Мюррей відновили видобуток нафти

Нафтові компанії навколо Форт Мак-Мюррей відновили видобуток нафти Фото: канадські нафтовики почали повертатися до роботи, перерваної через пожежі

Рішення про початок робіт було прийнято завдяки покращенню якості повітря та погодних умов у регіоні та руху пожеж за напрямком від родовищ

Нафтові компанії, що працюють поблизу канадського міста Форт Мак-Мюррей, почали повертатися до роботи після тижневої перерви через сильні лісові пожежі, повідомляє HRReporter.

Так, компанія Royal Dutch Shell відновила виробництво при експлуатації в центрі Канади нафтових пісків регіону, в той час як Enbridge почав огляд своїх об'єктів і підготував плани щодо відновлення операцій віконницями під час пожежі.


"Це складні обставини, - сказав головний виконавчий директор Enbridge Аль Монако. - У нас є добре навчена і досвідчена команда, яка розробила детальний матеріально-технічний план, щоб включити безпечний перезапуск наших трубопроводів і терміналів".

В Shell Canada також у вівторок заявили про відновлення видобутку в рамках проекту по розробці нафтоносних пісків Albian Sands, який розташовується в 95 кілометрах на північ від Форту Мак-Мюррей. Компанія може видобувати там до 255 тисяч барелів нафти на добу, проте поки видобуток ведеться в скороченому обсязі.

У компанії заявили, що рішення про початок робіт було прийнято завдяки покращенню якості повітря та погодних умов у регіоні та руху пожеж за напрямком від родовищ.

Прем'єр Рейчел Нотлі також зустрітися з керівниками енергетичних компаній після того, як близько 90% підприємств і будинків пережили пожежу, яка розпочалася 1 травня, змусивши евакуювати з 88 тисяч людей.

Нагадаємо, площа лісових пожеж в Канаді продовжує зростати.