ua en ru

Нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet торгуються в позитивній ціновій зоні

Нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet торгуються в позитивній ціновій зоні. Станом на 15:25 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (травень) - 125,60 (+0,47) при діапазоні котирувань 124,58-125,68;
- Light, Sweet Crude Oil (травень) - 107,18 (+0,31) при діапазоні котирувань 106,19-107,22.

Торги нафтовими ф'ючерсами перемістилися в позитивну цінову зону, після того як завершилися їх технічні продажі. Разом з тим долар США на ринку FOREX помітно послабив свої позиції і тепер дешевшає проти євро і інших валют, що додатково полегшило покупки нафтових ф'ючерсів і інших активів, ціни на які встановлено у валюті США. Так, до теперішнього часу індекс долара для шести провідних світових валют опустився нижче позначки 79,3 пункту, після того як на початку дня цей показник перевищив значення 79,7 пункту.

Зростанню нафтових котирувань сприяють також очікування початку торгів на ринку акцій США. Очікується, фондові торги в США відкриються підвищенням провідних індексів напередодні публікації даних по незавершених продажів будинків у США й мови глави Федеральної резервної системи (ФРС) США Бена Бернанке.

Нагадаємо, з початку дня нафта на біржах дешевшала через технічні продажі нафтових ф'ючерсів, після того як за підсумками торгів 23 березня ціни на нафтові ф'ючерси виросли в середньому на 1,5%. При цьому офіційна ціна нафти Brent вперше після 19 березня встановилася вище 125 дол./бар., а ціна нафти WTI вперше після 21 березня встановилася вище 106 дол./бар. Ціна нафти WTI знизилася з початку дня більш істотно, ніж ціна нафти Brent. Станом на 12:05 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.)