ua en ru

Нафта Brent торгується вище 52 доларів за барель

Нафта Brent торгується вище 52 доларів за барель Фото: нафта північноморської марки Brent

Нафта Brent торгується на позначці у 52,34 долари за барель

Нафта північноморської марки Brent сьогодні вранці, 28 квітня 2017 року, торгується вище позначки у 52 долари за барель. Про це свідчать дані біржових торгів на сайті РБК.

Так, станом на 08:21 за київським часом нафта Brent торгувалася на позначці у 52,34 долари за барель. Це на 1,24% вище рівня закриття попередніх торгів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Стокгольмському міжнародному інституті досліджень проблем миру (SIPRI) очікують, що оборонний бюджет Російської Федерації буде скорочуватися через низькі ціни на нафту. Про це дослідник інституту Симон Веземан заявив в інтерв'ю Deutsche Welle.

"У 2017-му та наступних роках, схоже, буде скорочення російського оборонного бюджету, щонайменше, в реальних цифрах. Причина проста: загальний бюджет знаходиться під значним тиском через ціни на нафту, які набагато нижчі, ніж кілька років тому. Інші статті витрат - соціальне забезпечення, інфраструктура - вже були істотно скорочені в 2016 році. Відповідно, в багатьох виникло питання: а чому на оборону не знижується? "- підкреслив Веземан.