ua en ru

Нафта Brent може подорожчати на 10 доларів за барель до кінця року

Нафта Brent може подорожчати на 10 доларів за барель до кінця року Фото: нафта

Вартість бареля Brent до кінця 2017 року може зрости до 65 доларів

Середня вартість бареля нафти марки Brent в четвертому кварталі 2017 року може повернутися на рівень 65 доларів незважаючи на активізацію американських виробників сланцевої нафти. Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на аналітиків Citigroup.

"Орієнтуючись на продовження угоди ОПЕК і виробників, які не входять в ОПЕК, на другу половину 2017 року та очікуване скорочення запасів нафти, очікується, що в другій половині року нафтові ціни піднімуться вище $60 за барель", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, експерти прогнозують, що збільшення нафтовидобутку в США може бути компенсовано за рахунок подовження терміну дії угоди щодо скорочення видобутку, укладеної раніше ОПЕК та її союзниками.

Так, в четвертому кварталі 2017 року середня вартість бареля нафти марки WTI може скласти 62 долара, а бареля Brent - 65 доларів, що приблизно на 10 доларів вище нинішнього рівня цін. У той же час, у разі відмови ОПЕК і її партнерів від продовження угоди, може відбутися різке падіння цін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ціна північноморської нафти марки Brent сьогодні вранці, 18 квітня 2017 року, знаходиться вище позначки 55 доларів за барель.