ua en ru

Нефьодов розповів, як Україна може піднятися на 40 позицій у рейтингу Doing Business

Нефьодов розповів, як Україна може піднятися на 40 позицій у рейтингу Doing Business Фото: Максим Нефьодов

Спрощення отримання дозволів на будівництво здешевить нерухомість

Україна може піднятися на 40 позицій у рейтингу легкості ведення бізнесу (Doing Business) за умови скасування і спрощення низки процедур. Про це сьогодні на засіданні уряду заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Незважаючи на те, що у нас скасоване використання печаток, вони все ще залишаються вимогою у деяких документах. Ми пропонуємо також спростити реєстрацію платниками ПДВ новостворених юридичних осіб", - заявив Нефьодов, зазначивши, що у результаті за цим компонентом Україна зможе увійти в топ-10 у світі.

"Отримання дозволів на будівництво - це наше класичне больове місце і у нас є можливість покращитися з 140 місця за компонентом до 39. У результаті відсоток вартості процедур будівництва, за нашими оцінками, знизиться втричі - з більше 15% до 5,2% від вартості будівництва", - зазначив Нефьодов.

За його словами, також пропонується спрощення процесу банкрутства для підприємств, чиє майно перебуває у заставі, тощо.

"Всі ці елементи разом дають можливість піднятися більш ніж на 40 позицій. Наша можливість - це увійти в 2018 році в топ-30 за легкістю ведення бізнесу", - сказав замголови МЕРТ.

За його словами, передусім мають бути скасовані 367 застарілих актів.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що в оновленому рейтингу сприятливості умов ведення бізнесу Doing Business Україна підніметься на 80 місце.