ua en ru

Не менше 32 іноземних заручників алжирських терористів вважаються зниклими безвісти

Щонайменше 32 іноземних співробітника BP, що знаходилися в полоні у терористів на газокомпресорної станції в Алжирі, на даний момент вважаються зниклими безвісти. Серед них 14 громадян Японії, 10 громадян Великобританії і 8 громадян Норвегії, передає BBC.

За словами представників Міністерства закордонних справ Великобританії, інцидент з алжирськими заручниками "ще не завершений". Прем'єр-міністр країни Девід Кемерон також зазначив, що, можливо, слід очікувати подальших поганих новин про ситуацію в Алжирі.

Головний секретар японського кабінету міністрів Йосіхіде Суга тим часом висловив глибоке співчуття у зв'язку з діями алжирської армії.

ВВС Алжиру нанесли авіаудар по терористах, який, за даними алжирських ЗМІ, призвів до загибелі близько 35 заручників, серед яких були й іноземні громадяни.

Нагадаємо, терористи 16 січня захопили газокомпресорну станцію Statoil, BP і Sonatrach в пустелі Сахара. Серед бранців виявився 41 іноземний громадянин. 17 січня по підсумками переговорів з бойовиками вдалося досягти угоди про звільнення близько 600 заручників-алжирців. Також на свободу були відпущені четверо іноземців, серед них - громадянин Ірландії, національність інших звільнених іноземних заручників поки не називалася.

Читайте також: Штурм газового комплексу в Алжирі: Загинули 34 заручника і 15 терористів.