ua en ru

НБУ заборонив платежі через WebMoney і ряд інших систем

НБУ заборонив платежі через WebMoney і ряд інших систем Фото: НБУ заборонив платежі через деякі платіжні системи

Правила використання електронних грошей у цих системах не узгоджені з регулятором

Національний банк України нагадав банківським установам, що працюють на території нашої країни, що проведення операцій з використанням електронних грошей торгових марок "WebMoney", "Яндекс.Гроші", "QIWI Wallet","Wallet one "/"Єдиний гаманець" заборонені, оскільки правила використання електронних грошей цих торгових марок не погоджено з регулятором. Про це прес-служба НБУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Прес-служба НБУ констатує, що згідно з українським законодавством випуск електронних грошей може здійснювати виключно банк. При цьому банк, який має намір здійснювати випуск електронних грошей, зобов'язаний до початку їх випуску узгодити з Національним банком правила використання електронних грошей у порядку, встановленому нормативним правовим актом Національного банку.

Разом з тим, на сьогодні Національним банком України узгоджені правила внутрішньодержавної системи розрахунків "WebMoney.UA", які не є правилами використання електронних грошей і не містять описи операцій з електронними грошима.

Упродовж дня у ЗМІ активно ширилася інформація про заборону на діяльність в Україні систем електронних грошей торгових м...

Опубліковано Національний банк України 7 листопад 2016 р.

Нагадаємо, WebMoney дозволила користувачам здійснювати множинні платежі.