ua en ru

НБУ закінчує роботу над пропозиціями до єдиного закону про валюту

НБУ закінчує роботу над пропозиціями до єдиного закону про валюту Фото: НБУ закінчує роботу над новим законом "Про валюті" (НБУ)

Закон скасовує практично всі обмеження на валютному ринку

Національний банк зараз доопрацьовує пропозиції до проекту єдиного рамкового Закону "Про валюту" за результатами публічних обговорень. Про це повідомив заступник голови Національного банку Олег Чурий під час виступу на українському фінансовому форумі в Одесі.

За його словами, закон дозволить зібрати воєдино всі нормативи та регулятивні вимоги Нацбанку воєдино і асимілювати їх з нормами європейського законодавства.

Крім того, законопроект передбачає значне послаблення контролю на ринку валютних операцій та лібералізацію валютного регулювання.

#event Національний банк зараз допрацьовує пропозиції до проекту єдиного рамкового закону "Про валюту" за результатами п...

Опубліковано Національний банк України 22 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше ще один заступник голови НБУ Дмитро Сологуб повідомив, що для переходу до європейських стандартів валютного регулювання необхідно замінити застаріле законодавство, що спирається на акти 1993 року.

Він також зазначив, що Національний банк вже закінчує напрацювання своїх пропозицій до майбутнього закону на основі консультацій, проведених з бізнесом, профільними держструктурами і громадськістю.