ua en ru

НБУ врегулював обіг готівкових і ведення банківських операцій в особливий період

НБУ врегулював обіг готівкових і ведення банківських операцій в особливий період Фото: Національний банк України (НБУ)

Постанову прийнято з урахуванням соціально-політичної ситуації в Україні та реформування банківського сектора

Національний банк України (НБУ) уточнив порядок організації готівкового обігу і ведення емісійно-касових операцій у банківській системі в особливий період. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Підставою для її розробки стала потреба удосконалити вимоги щодо організації готівкового обігу і ведення касових операцій у банківській системі в особливий період, враховуючи:

соціально-політичну ситуацію, що склалася на сьогодні в Україні,

істотні структурні зміни, що відбулися в Національному банку України,

прийняття низки нормативно-правових та розпорядчих актів Національного банку україни, норми яких вимагали обліку у нормативно-правовому акті Національного банку

зокрема, у зв'язку з централізацією і виключенням із структури Національного банку територіальних управлінь, постанова унормовує дії представників Національного банку в регіонах в особливий період, а також порядок роботи в цей період відділів (управління) грошового обігу департаменту грошового обігу в регіонах.

Крім того, прийнятий нормативно-правовий документ регулює порядок роботи з готівкою уповноважених і залучених банків в особливий період.

Постанова №51 від 5 травня 2018 року "Про затвердження положення про організацію готівкового обігу і ведення емісійно-касових операцій у банківській системі в особливий період" набирає чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування, - 11 травня 2018.

Нагадаємо, за даними НБУ, з початку року в Україні намітилася тенденція до зменшення обігу готівкових грошей.