ua en ru

НБУ створить робочу групу для аналізу правового статусу Bitcoin

НБУ створить робочу групу для аналізу правового статусу Bitcoin Фото: НБУ вивчить правовий статус криптовалют

Група також вивчить статус інших криптовалют

Рада фінансової стабільності при Національному банку України має намір створити робочу групу для вивчення та аналізу правового статусу криптовалют в Україні та світі. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Як повідомляється, в ході сьогоднішнього засідання ради цього питання було приділено значну увагу. Зокрема обговорювалися проблеми регулювання обігу криптовалют і оподаткування операцій з ним.

Члени РФС відзначили різноманітність підходів до визначення статусу криптовалюта і регуляторних підходів у різних країнах світу. Так, в Євросоюзі Bitcoin не має юридичного статусу валюти або грошей, але приймається фізичними та юридичними особами в якості засобу обміну і може бути переданий, збережений або проданий в електронному вигляді.

За результатами дискусії учасники РФС вирішили, що необхідно провести більш детальний аналіз правового статусу Bitcoin і інших криптовалюта в Україні та світі для чого буде створена спеціальна робоча група.

До обговорення планується залучити не лише представників регуляторів фінансового ринку, але й експертів.

Нагадаємо, грошово-кредитне управління Сінгапуру прирівняло первинне розміщення цифрових токенів до звичайних цінних паперів.