ua en ru

У Сінгапурі частково легалізували криптовалюту

У Сінгапурі частково легалізували криптовалюту Фото: біткоін

Тепер залучення інвестицій через блокчейн підпадає під державне регулювання

Грошово-кредитне управління Сінгапуру прирівняло первинне розміщення цифрових токенів до звичайних цінних паперів. Про це повідомляє TechCrunch.

Як повідомляється, тепер залучення інвестицій через блокчейн підпадає під державне регулювання. При цьому криптовалюта, як і раніше, залишається поза правового поля.

Таким чином, Сінгапур став другою у світі юрисдикцією після США, де первинне розміщення цифрових токенів контролюється владою.

При цьому біткоіни, ефіріум та інші кріптовалюти, як і раніше, не регулює жодна країна світу. В Сінгапурі, як і в США, в легальне поле лише первинне розміщення на ринку цінних паперів.

Повідомляється, що в нацбанку Сінгапуру вирішили, що відтепер стартапи з криптовалютами повинна звітувати влада, яка буде контролювати параметри первинного розміщення криптовалют.

По суті це кампанії по залученню інвестицій, які відрізняються від первинного розміщення звичайних акцій тільки тим, що проводяться на блокчейн-платформах, а покупці цифрових токенів отримують права власності (не обов'язково на криптовалюту), завірені криптографічними методами, і залишаються анонімними.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через спір між майнерами криптовалюта Bitcoin сьогодні розділиться на дві валюти.