ua en ru

НБУ скоротив продаж валюти на міжбанку майже до нуля

НБУ скоротив продаж валюти на міжбанку майже до нуля Фото: Національний банк (Віталій Носач, РБК-Україна)

НБУ продовжує продавати валюту на міжбанку в невеликих обсягах

Національний банк України (НБУ) протягом тижня 5 - 9 жовтня 2020 року продав на міжбанківському валютному ринку 8,7 млн доларів. При цьому центробанк не проводив інтервенції з купівлі валюти.

Про це повідомляється на сайті НБУ.

Таким чином, НБУ продовжив продаж валюти на міжбанку для підтримки курсу гривні, скоротивши його у порівнянні з попереднім тижнем в шість разів (з 51,10 млн доларів).

За даними центробанку, всього з початку року НБУ купив на міжбанку валюти на 4509,40 млн доларів і продав на 3583,10 млн доларів. Таким чином, з початку 2020 року чиста купівля валюти Нацбанком склала 926,30 млн доларів.

Як повідомляло РБК-Україна, НБУ протягом вересня 2020 року продав на міжбанківському валютному ринку 231,5 млн доларів. При цьому центробанк купив за місяць 34,0 млн доларів. Таким чином, сальдо операцій НБУ знову стало негативним - мінус 197,5 млн доларів.

Як повідомив голова Ради Національного банку Богдан Данилишин, на міжбанківському валютному ринку України продовжує спостерігатися переважання попиту над пропозицією валюти. Однак його обсяг скоротився майже вдвічі у порівнянні з попереднім тижнем - до 207 до 114 млн доларів.