ua en ru

НБУ вважає вплив механізму обмежених розрахунків позитивним для ринку

Механізм обмежених розрахунків не має негативних впливів на ринок і працює позитивно. Про це сьогодні під час прямої телефонної лінії в редакції "Комсомольська правда в Україні" повідомила заступник голови НБУ Віра Ричаківська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми проводили моніторинг і сказати, що інструмент працює, дає нам підставу те, що з боку ринку немає якогось негативу. Тобто, якщо є окремі дзвінки і запитання більш юридичного характеру, то в цілому питання для людей абсолютно зрозуміле. Крім цього, на сьогоднішній день ми співпрацюємо ще з Міністерством юстиції, з нотаріусами і якщо будуть виникати ще якісь питання, то ми зможемо їх вирішити", - сказала Ричаківська.

Також вона зазначила, що для основної маси клієнтів це являє собою звичайну фінансову операцію.

"Я ще раз хочу зазначити, що для банківської системи і для основної маси клієнтів це звичайні фінансові операції, тому це треба нормально сприймати. ... Не завжди надходять запитання технологічні, часто це питання побоювань: ось у мене були кошти, чи зможу я ними розрахуватися, не прийде хтось мене перевірити", - додала Ричаківська.