ua en ru

НБУ дозволив Ярославському купити банк Пінчука

НБУ дозволив Ярославському купити банк Пінчука Фото: Банк Кредит Дніпро (creditdnepr.com.ua)

Ярославський отримає 100% акцій банку "Банк Кредит Дніпро"

Національний банк України (НБУ) погодив бізнесменові, власникові та президенту групи DCH Олександру Ярославському пряме придбання істотної участі в розмірі 100% статутного капіталу АТ "Банк Кредит Дніпро". Рішення прийняв Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем 30 липня.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Заявник зобов'язався надавати банку повну фінансову підтримку для забезпечення належного фінансового стану", - йдеться в повідомленні.

За даними НБУ, на сьогодні контролером АТ "Банк Кредит Дніпро" є Віктор Пінчук, який побічно володіє 100% статутного капіталу банку.

"Це банк для бізнесу: кредитувати, заробляти, будувати, посилювати. Постараємося з 18-20 місця швидко вивести в першу п'ятірку", - розповів власник DCH.

Як повідомляло РБК-Україна, у квітні 2020 року Антимонопольний комітет надав Ярославському дозвіл на придбання понад 50% акцій банку "Кредит-Дніпро" після того, як бізнесмен надав пакет необхідних документів Національного банку України для узгодження угоди.

Ярославський входить в ТОР-10 українських бізнесменів згідно з рейтингом Forbes-2020. Інвестиційний портфель належної йому групи DCH включає активи таких секторів, як фінанси, промисловість, транспорт, девелопмент і ін.

У банківській сфері відомий тим, що з нуля створив один з найбільших системних українських банків "УкрСиббанк", а потім успішно продав його міжнародній фінансовій групі BNP Paribas.