ua en ru

НБУ надав Мінфіну пропозиції щодо стратегії розвитку державних банків, - Рожкова 

НБУ надав Мінфіну пропозиції щодо стратегії розвитку державних банків, - Рожкова  Фото: Катерина Рожкова (УНІАН)

Державні банки потребують запровадження високих стандартів корпоративного управління

Національний банк України передав до Міністерства фінансів України свої пропозиції щодо стретегії розвитку державних банків. Про це сьогодні під час брифінгу повідомила заступник голови НБУ Катерина Рожкова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Національний банк розробив свої пропозиції та надав Міністерству фінансів. Наразі ми очікуємо на внутрішнє обговорення з Міністерством фінансів цих пропозицій і, звичайно, вийдемо на більш публічне обговорення бачення стратегії розвитку дердавних банків", - заявила Рожкова.

За її словами, державні банки потребують, зокрема запровадження високих стандартів корпоративного управління. Відповідний законопроект має бути розглянутий у профільному комітеті парламенту, після чого документ повинен бути винесений у сесійну залу Верховної Ради.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національний банк визначив процедуру спрощеної капіталізації банку та порядок припинення банківської діяльності без ліквідації юридичної особи відповідно до вимог Закону України "Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків".