ua en ru

НБУ запропонував Парубію змінити голову фінкомітету Ради

НБУ запропонував Парубію змінити голову фінкомітету Ради Фото: НБУ просить Парубія відсторонити Рибалку з посади глави фін комітету ВР

НБУ звинуватив Рибалку у непрофесійності та політичній заангажованості

Національний банк України (НБУ) звернувся до голови Верховної Ради України Андрія Парубія з відкритим листом із пропозицією призначити нового голову та змінити склад комітету ВР з питань фінансової політики і банківської діяльності. Про це сьогодні повідомили у прес-службі Нацрегулятора.

"Національний банк наполягає на призначенні іншого голови та більш професійного і менш заангажованого складу комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності", - йдеться у повідомленні НБУ.

Відповідно до повідомлення, нинішній голова комітету Сергій Рибалка має залишити відповідну посаду "у зв’язку з непрофесійністю, політичною заангажованістю, нездатністю забезпечити ефективну роботу комітету, підривом довіри до Національного банку, створенням перепон для оздоровлення та розвитку фінансового сектору".

Окрім того, НБУ наполягає на зміні складу комітету у зв'язку з тим, що "за окремими винятками діяльність більшості його членів є похідною від їх політичних та бізнесових інтересів. Наявність таких членів у складі комітету унеможливлює ефективне виконання покладених на нього функцій в інтересах розвитку всього фінансового сектору та споживачів фінансових послуг".

Нагадаємо, комітет Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності планував направити звернення президенту України Петру Порошенко щодо перешкоджання його діяльності з боку голови НБУ Валерії Гонтарєвої.