ua en ru

Фінансовий комітет Ради заявляє, що Гонтарєва перешкоджає його роботі

Фінансовий комітет Ради заявляє, що Гонтарєва перешкоджає його роботі Фото: Валерія Гонтарєва

За словами голови комітету, Гонтарєва два роки ігнорує прохання з'явитися на засідання

Комітет з питань фінансової політики та банківської діяльності направить звернення президенту України Петра Порошенка щодо перешкоджання його діяльності з боку голови Національного банку Валерії Гонтарєвої. Про це зазначається на офіційному веб-порталі Верховної Ради.

Члени комітету також мають намір звернутися до генерального прокурора та голови Національного антикорупційного бюро "щодо кримінальної відповідальності голови НБУ за перешкоджання депутатській діяльності кожного члена комітету, що є злочином".

У комітеті звинувачують Гонтареву в регулярних зривах засідання через відмову взяти в ньому участь і відзвітувати про роботу нацрегулятора.

"Нещодавно при розгляді кричущої ситуації з ошуканими вкладниками банку "Михайлівський" були присутні представники всіх державних органів, крім НБУ. Представник керівництва Нацбанку так і не з'явилася на засідання", - зазначив голова комітету Сергій Рибалка.

Голова комітету додав, що всі члени комітету переконані в необхідності інформувати суспільство про важливі деталі роботи НБУ.

Нагадаємо, Національний банк має намір створити Центр реагування на інциденти кібербезпеки в банківській системі і платіжному просторі України.