ua en ru

У НБУ пояснили принцип дії санкцій проти російських держбанків

У НБУ пояснили принцип дії санкцій проти російських держбанків Фото: Катерина Рожкова

Санкції спрямовані на недопущення виведення коштів з України

Запроваджені Національним банком санкції щодо російських банків з державним капіталом забороняють їм здійснювати будь-які фінансові операції на користь материнських структур і пов'язаних осіб. Про це сьогодні під час брифінгу заявила заступник голови Національного банку Катерина Рожкова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Санкціями цим банкам заборонено здійснювати будь-які фінансові операції на користь материнських структур і пов'язаних з банками людей. Таким чином, санкції мають попереджувальний характер і спрямовані на попередження потенційно можливого виведення капіталів за межі України", - заявила Рожкова.

Вона зазначила, що разом з тим санкції не забороняють таким банкам збільшувати капітал, отримувати фондування від материнських або пов'язаних структур для виконання ними операцій з клієнтами та задоволення всіх своїх зобов'язань.

За словами представниці НБУ, санкції ніяк не впливають безперебійне обслуговування клієнтів як всередині країни, так і за її межами і не накладають обмежень на міжнародні транзакції клієнтів.

Нагадаємо, вчора Нацбанк вводить санкції проти "дочок" російських банків.