ua en ru

НБУ не отримував офіційного повідомлення про купівлю української "дочки" Сбербанку

НБУ не отримував офіційного повідомлення про купівлю української "дочки" Сбербанку Фото: НБУ

В Нацбанку зазначили, що підтримують "цивілізований вихід" банків із російським державним капіталом з українського ринку

Національний банк України не отримував офіційного повідомлення від потенційних інвесторів щодо купівлі української "дочки" російського "Сбербанку". Про це з посиланням на прес-службу НБУ повідомляє "Радіо Свобода".

Так, в Нацбанку повідомили, що не отримували повідомлення про покупку української "дочки" Сбербанку. Разом з тим, в НБУ відзначили, що підтримують "цивілізований вихід" банків з російським державним капіталом з українського ринку, зокрема шляхом їх продажу.

"Рішення про погодження набуття значної участі у капіталі банку, отримане від будь-яких інвесторів, ухвалюється в рамках єдиних для всіх чинних нормативних вимог і законодавства", - повідомила в НБУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський "Сбербанк" продасть свою українську "дочку" консорціуму за участю латвійського Norvik Banka і білоруської компанії. Мажоритарним акціонером консорціуму, який домовився про покупку української "дочки" "Сбербанку", став син російського мільярдера Михайла Гуцерієва Саїд.