ua en ru

НБУ подав в суд на депутата ВР за поширення недостовірної інформації

НБУ подав в суд на депутата ВР за поширення недостовірної інформації Фото: Національний банк України

Серед вимог регулятора – спростування та компенсація моральної шкоди

Національний банк України (НБУ) подав позов до Дрогобицький районний суд Львівської області (згідно з місцем реєстрації відповідача) на депутата Верховної Ради України Павла Костенка про захист ділової репутації. Інформацію про це опублікував Нацбанк на своєму сайті.

У повідомленні говориться, що зазначений народний депутат поширював недостовірну інформацію про зловживання керівництвом НБУ при проведенні операцій з облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП).


"Національний банк ніколи не здійснював будь-які операції з ОВДП з міжнародним ідентифікаційним кодом ISIN UA4000152441", - йдеться в повідомленні Нацбанку. За даними регулятора, продаж ОВДП з портфеля НБУ в 2015 році відбувалася виключно за ринковими цінами через відкриті і анонімні біржові торги на двох фондових біржах – ПАТ "Фондова біржа ПФТС" і ФБ "Перспектива". До цих торгів мали доступ усі члени цих бірж.

Серед вимог позову НБУ: спростування неправдивої інформації і компенсація завданої моральної шкоди.

Павло Костенко є народним депутатом від "Об'єднання "Самопоміч", заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НБУ виключає серйозну лібералізацію валютних обмежень без деофшоризації.