ua en ru

НБУ відкликає ліцензію у банку "Київська Русь"

НБУ відкликає ліцензію у банку "Київська Русь" Фото: НБУ ліквідує банк "Київська Русь"

Регулятор прийняв пропозицію про ліквідацію фінустанови, яке направив йому ФГВФО

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення про відкликання ліцензії та ліквідації банку "Київська Русь". Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Дане рішення було прийнято на продовження розпочатої процедури виведення неплатоспроможного банку "Київська Русь" з ринку. У повідомленні йдеться, що раніше банк без обґрунтованих причин причин не виконав рішення Правління НБУ про збільшення статутного капіталу, в наслідок чого фінустанова було віднесено до категорії проблемних. Потім, за результатами діагностичного обстеження банку, проведеного в 2014 р., Правління нбу прийняло 9 березня цього року рішення віднести банк до категорії неплатоспроможних

Нагадаємо, нещодавно Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) направив до НБУ пропозицію відкликати ліцензію та ліквідувати банк "Київська Русь".

У повідомленні на сайті ФГВФО йдеться про те, що таку пропозицію висунуто з урахуванням закінчення терміну роботи тимчасової адміністрації в банку, а також затвердженого планом регулювання найменш витратний спосіб виведення неплатоспроможного банку з ринку.

Відзначається також, що з 13 липня на час припинені виплати вкладникам банку "Київська Русь" відновляться не пізніше 7 днів з прийняття НБУ рішення про ліквідацію финучдреждения. Це пов'язано з необхідністю завершити повний цикл формування списку вкладників у яких є право на компенсацію в період ліквідації.