ua en ru

НБУ відсудив 300 млн гривень майна київського суднобудівного заводу

НБУ відсудив 300 млн гривень майна київського суднобудівного заводу Фото: НБУ відсудив майно столичного суднобудівного заводу

Завод виступав поручителем у рефінансуванні банку "Фінанси та кредит"

Господарський суд Києва 4 квітня 2017 задовольнив позов Національного банку України про стягнення майна ВАТ "Київський суднобудівний-судноремонтний завод" - майнового поручителя по кредиту рефінансування ПАТ "Банк" Фінанси та кредит". Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Згідно з незалежною оцінкою, вартість майна, що підлягає стягненню, склала 287,3 млн гривень.

Як свідчать матеріали справи, Національний банк подав позов до майнового поручителя ще у листопаді 2016 року, а у грудні було порушено провадження по справі.

Раніше, 17 вересня 2015, НБУ відніс ПАТ "Банк" Фінанси та кредит " до категорії неплатоспроможних, після того як акціонер банку не зміг виконати свої письмові зобов'язання щодо підтримки ліквідності і нормативів банку в погоджені терміни. А 17 грудня 2015 за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Національний банк прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії цієї організації.

Національним банком було подано 20 позовів про стягнення заборгованості з майнових та фінансових поручителів за зобов'язаннями банку перед регулятором.

За 10 позовами отримано рішення на користь Національного банку України. Вартість майна, на яке звернено стягнення за рішенням суду досягає 423,8 млн гривень.

Нагадаємо, раніше НБУ заявив про викриття схеми виведення заставної нерухомості.