ua en ru

У НБУ відреагували на вручення підозри Писаруку

У НБУ відреагували на вручення підозри Писаруку Фото: Національний банк (прес-служба НБУ)

Смолій повертається в Україну через вручення підозри екс-голові НБУ

Правління Національного банку України обурене врученням підозри правоохоронними органами Олександру Писаруку, колишньому першому заступнику голови НБУ. Про це йдеться в коментарі прес-служби НБУ.

Як зазначили в НБУ, жоден з членів правління та директорів департаментів НБУ був затриманий під час здійснюваних антикорупційними органами слідчих дій щодо обставин видачі стабілізаційного кредиту у 2014 році ПАТ "ВіЕйБі Банк".

Водночас голова Національного банку Яків Смолій перервав службове закордонне відрядження та повертається до України, повідомили в прес-службі.

У НБУ заявили, що "Олександр Писарук - професійний банкір з бездоганною репутацією, яку оцінили і в МВФ, де він працював останні три роки, і в міжнародній та вітчизняній банківській спільноті, де наш колега працював 16 років до призначення у НБУ і останній місяць".

Національний банк нагадує, що рішення в НБУ ухвалюються колегіально, що унеможливлює визначальний вплив однієї особи на процес ухвалення таких рішень.

Нагадаємо, співробітники НАБУ 11 листопада прийшли в "Райффайзен Банк Аваль", щоб вручити підозра голові правління банку Олександру Писаруку, який був призначений на посаду з серпня поточного року. Писарук обіймав посаду першого заступника голови Національного банку України з липня 2014 року по грудень 2015 року.

За даними НАБУ, Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура під час слідчих дій в "Райффайзен Банке Аваль" затримали сім осіб - колишніх і діючих посадових осіб Національного банку.