ua en ru

Нацбанк залишив облікову ставку на рівні 12,5%

Нацбанк залишив облікову ставку на рівні 12,5% Фото: НБУ (flickr.com/National Bank Of Ukraine)

Проведення стриманої монетарної політики зумовлено необхідністю повернути інфляцію до цільової траєкторії

Національний банк України (НБУ) лишив облікову ставку на рівні 12,5%. Про це заявили у НБУ у ході брифінгу на тему монетарної політики, передає кореспондент РБК-Україна.

"Правління Національного банку України прийняло рішення залишити облікову ставку незмінною на рівні 12.5% річних", - повідомили в НБУ.

У регуляторі зазначили, що проведення стриманої монетарної політики зумовлено необхідністю повернути інфляцію до цільової траєкторії.

Збереження облікової ставки на рівні 12,5% затверджено рішенням правління Національного банку України від 14 вересня 2017 року № 593-рш "Про розмір облікової ставки".

Наступне засідання правління Національного банку України з питань монетарної політики відбудеться 26 жовтня 2017 року відповідно до затвердженого та оприлюдненого графіка.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національний банк спростив порядок отримання резидентами кредитів від міжнародних фінансових організацій для пожвавлення співпраці українського бізнесу з МФО і більш активного припливу боргового капіталу в Україну.

Операції за кредитним договором з МФО уповноважений банк буде проводити у відповідності з умовами самого договору, а транскордонні операції (у тому числі за рахунок купленої іноземної валюти) буде дозволено проводити без реєстрації Національного банку.