ua en ru

НБУ оптимістично налаштований щодо співпраці з МВФ

НБУ оптимістично налаштований щодо співпраці з МВФ Фото: Яков Смолій (прес-служба НБУ)

Вимоги МВФ традиційні - підвищення тарифів і скорочення бюджетних витрат

Міжнародний валютний фонд очікує від України підвищення тарифів на газ та коригування положень державного бюджету. Про це голова Національного банку Яків Смолій сказав під час щоквартальної зустрічі із керівниками сорока найбільших банків, повідомляє прес-служба НБУ.

Підсумовуючи візит місії МВФ до Києва, голова НБУ зауважив, що діалог в цілому був конструктивним. "Переговори тривають. Питань до Національного банку немає, чекаємо на необхідні кроки - приведення тарифів на газ до ринкового рівня, а також на остаточне врегулювання окремих питань державного бюджету. Ми налаштовані оптимістично", - розповів Смолій.

Нагадаємо, з 2014 року Національний банк України проводить регулярні наради з топ-менеджерами найбільших 40 банків, у яких зосереджено 96% всіх активів банківської системи. Наразі такі зустрічі відбуваються у щоквартальному форматі. Підсумкова зустріч з керівниками найбільших банків запланована на грудень 2018 року.

Зазначимо, що 18 вересня голова правління НАК "Нафтогаз Україна" Андрій Коболєв повідомив про те, що між урядом України Міжнародним валютним фондом досягнута принципова домовленість про підвищення тарифів на газ для населення до рівня імпортних цін до 2020 року.

Як писало РБК-Україна, місія МВФ на чолі з головою місії Фонду в Україні Роном ван Рооденом працювала в Києві з 6 по 19 вересня. Хід переговорів офіційно сторони не коментують, але раніше у ЗМІ лунала інформація про те, що зараз мова йде про закриття чинної програми EFF і заміни її новою - stand-by.