ua en ru

НБУ стурбований зростанням частки кредитів держмонополій у державних банках

НБУ стурбований зростанням частки кредитів держмонополій у державних банках Фото: Катерина Рожкова (НБУ)

Вирішення проблеми фінансування стратегічних підприємств-напрям реформи держбанків

Національний банк України стурбований зростанням частки кредитів державних монополій та стратегічних підприємств у державних банках. Про це повідомила заступник голови НБУ Катерина Рожкова, передає прес-служба регулятора.

За словами Рожкової, однією з проблем реформування держбанків є вирішення питання фінансування державних монополій та стратегічних підприємств, без якого неможливо досягти стратегічної мети скорочення присутності держави в фінансовому секторі. Сьогодні гостро стоїть питання кредитування в значних обсягах державними банками підприємств-державних монополій.

"Зараз ми бачимо зростання в держбанках частки кредитів держмонополій, і це турбує Національний банк. Якщо банк в стратегії буде декларувати себе як універсальний, а по суті продовжить кредитування держмонополій, тоді його стратегія буде існувати тільки на папері. І так буде до тих пір, поки ці компанії не отримають доступ до інших джерел фінансування, і це питання не вирішиться природним шляхом ", - підкреслила Рожкова.

#event Національний банк підтримує ідеї, на яких було побудовано Стратегію реформування державних банків - скорочення ча...

Опубліковано Національний банк України 6 березень 2018 р.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на засіданні 21 лютого 2018 року оновив основи стратегічного реформування державного банківського сектора.